Laatste nieuws
20 oktober 2014

Maatschappelijk ondernemen tijdens Beursvloer Zwolle

|
0 Comment
|

Op woensdagavond 1 oktober jl. nam BPM bookings deel aan de Beursvloer Zwolle.

Beursvloer Zwolle stimuleert contact en samenwerking tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Met gesloten beurzen en in de gedachte van wederkerigheid helpen we elkaar door middel van concrete matches op weg. Samen zijn we ondernemender en creatiever. Op woensdag 1 oktober, van 17.00 – 20.00 uur werd bij Hedon een ouderwetse effectenbeurs nagebootst. Na de gong hebben de ondernemers, maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven anderhalf uur de tijd gehad om tot één of meerdere matches te komen.

Voor BPM bookings is hier een mooie deal voor Resto VanHarte uitgekomen. BPM bookings heeft een feestelijk optreden van Willem Gunneman aangeboden, met als tegenprestatie een diner voor het personeel van BPM bookings.

Over Resto VanHarte
Op 34 locaties door heel Nederland verzorgt Resto VanHarte één of twee avonden per week een gezond driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren vindt in zo’n ruimte een metamorfose plaats. Onder leiding van een professionele kok, de Horecacoördinator, start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, stellen apparatuur op voor een muzikant of spre­ker en dekken de tafels. De Restomanager en Horecacoördinator ondersteunen de verschillende groepen vrijwilligers. Per avond zijn er gemiddeld tien vrijwilligers. Soms komt er hoog bezoek. Bijvoorbeeld van het Koninklijk Huis, een minister, burgemeester, wethouder of een ceo van een multinational. Voor de ontvangst maakt dat niet uit: iedereen wordt gelijk behandeld. De prijs voor een driegangenmaaltijd is € 7. Wie dit aantoonbaar niet kan opbrengen, betaalt € 4.

Resto VanHarte is mogelijk dankzij de hulp van donateurs en vrijwilligers en de samenwerking met bedrijven, fondsen en overheden. Bedrijven steunen ons niet alleen financieel, maar ook door de inzet van medewerkers, kennis, diensten en trainin­gen. Dankzij de bijdrage van al deze partners zijn er in 2012 vier nieuwe Resto’s geopend en wist Resto VanHarte meer dan 120.000 maaltijden op tafel te zetten.

[foto: Theo Smits]

|

Leave a Reply

error: Content is protected !!